Trægulve er flotte, men det er en dyr investering, og det er ikke alle hjem, der egner sig til et nyt og skinnende trægulv. Vil du i stedet have charme og patina fra starten, kan du overveje et genbrugstrægulv.

Vi faldt over en artikel på husblog.dk, der kommer med gode råd til valg af trægulv, og her foreslog de blandt andet et gulv af genbrugstræ. Det fascinerede os lidt, for kan man egentlig det? For os der ikke bor i spritnye huse, kunne det være et kærkomment alternative til det helt nye look – og mangt en pengepung vil måske også sætte pris på det.

Trægulv af genbrugstræ

En hurtig søgning på Google på ordene “trægulv” og “genbrug” viser, at det ikke er noget, mange arbejder med. De fleste hits henviser til gulvafslibning eller andre artikler relateret til at passe på dit nuværende træ. Men hvis du nu vil skifte hele gulve – men bruge genbrugsbrædder – hvad gør du så?

En af de ting, du med fordel kan gøre, er at kontakte et lokalt nedbrydningsfirma. Alternativt kigger på nogle af de store i branchen, der ofte sælger genbrugsmaterialer på nettet.

Her kan du ofte købe forskellige restpartier samt trægulve, der er taget op i alverdens forskellige hjem rundt i landet. Det er selvfølgelig sådan, at et genbrugsgulv ikke nødvendigvis passer nøjagtigt til din bolig, og derfor kræver det en ekstra indsats af dig – både når brædderne skal findes, men også når de skal lægges. Sidstnævnte kan du nu nok for en tømrer til at gøre for dig.

Fordelen ved at vælge et trægulv i genbrugsbrædder er, at du får patina fra begyndelsen, og du sparer ikke mindst miljøet for en masse besvær ved at bruge nye ressourcer, når der er masser af de gamle til rådighed. Så i det store billede er det al arbejdet værd.