Terapi for børn – når det lille liv er svært

29 juli 2021 Astrid Pedersen

Har du ofte følelsen af at dit barn går og kæmper med svære problemer – men vil han eller hun ikke snakke med dig om det? Så kan du vælge at opsøge en dygtig psykoterapeut.

Hvornår har et barn brug for psykoterapi?

Måske synes du at det virker som overkill at lade dit barn gennemføre psykoterapi sessioner.

Du frygter muligvis at sygeliggøre dit barn. Og i mange tilfælde kan det at lade barnet gå til psykoterapeut få forældrene til at føle sig utilstrækkelige i deres rolle.

Men faktisk kan terapi have en rigtig positiv indvirkning på dit barn. Barnet føler måske ikke at det kan åbne rigtig op over for dig. Det behøver ikke at betyde at du gør noget som helst forkert som forælder. Men mange børn er bange for at gøre mor eller far ked af det.

Det kan også sagtens være at barnet går og tumler med problemer som er forbundet med skyld eller skam. Og her vil en fortrolig voksen, som ikke er en forælder, kunne være en stor hjælp for barnet.

En erfaren psykoterapeut vil kunne hjælpe barnet med at sætte ord på de svære følelser. Hos en psykoterapeut med speciale inden for terapi til børn vil dit barn kunne føle tryghed. Dette er særdeles befordrende for den gode og frugtbare samtale.

Du behøver ikke at være bekymret for hvorvidt dit barn bliver sygeliggjort af samtaler med en psykoterapeut. Du får tvært imod mulighed for at give dit barn en meget værdifuld gave, nemlig evnen til at hjælpe sig selv med at overkomme livets vanskeligheder.

Hvor kan jeg finde terapi for børn i Holstebro?

Er du og din familie bosat i Holstebro eller nærmeste omegn kan du med fordel vælge psykoterapeut Kirsten Klynge som terapeut for dit barn. Læs mere, og kontakt Kirsten Klynge, via hjemmesiden kirstenklynge.dk

Flere Nyheder