Det kan virke selvmodsigende at låne penge og ad den vej få forbedret sin økonomi, men i nogle tilfælde kan det godt betale sig. En af dem er at det kan være en god ide at samme ens lån, hvis man har mange små lån. Det er ofte langt dyrere at have flere små lån, end et stort. Ved at låne, så du kan betale de andre lån ud, kan du få luft i din økonomi.

Du kan så enten vælge om du vil vælge at betale lånet ud hurtigere eller om du vil bruge den luft du nu har i din økonomi, til noget andet. Du kan læse mere på denne URL

Start med at lægge et budget

Inden du låner, uanset beløb eller vigtigheden er det en god ide at starte med at lægge en budget. Ved at få et få et godt økonomisk overblik sikre du dig at du har luft i dit budget til at tage et lån. Det er vigtigt altid at sikre sig, at man har luft i budgettet for det kan have store og alvorlige konsekvenser for ens person og ens økonomi, hvis man ender med ikke at kunne betale ens lån. 

Registreret i RKI

Hvis man misvedligeholder et lån, kan man ende i RKI som dårlig betaler. Det betyder at man kan have svært ved at få et lån, åbne en konto eller få noget så almindeligt som et telefonabonnement. Ofte får man en afdragsordning og når man har betalt ens lån ud bliver man slettet fra RKI og man vil igen kunne låne som før. 

Har man svært ved at overholde ens økonomiske forpligtigelser, kan man som nævnt overveje, som tidligere skrevet, være værd at overveje at samle ens små lån til et stort og derfor skulle afdrage med et mindre beløb hver måned…