Hvis du har mistanke om, at du lider af angst, bør du holde nøje øje med de symptomer, som kendetegner denne forfærdelige lidelse. Kernen i angstlidelsen generaliseret angst er en langvarig bekymrings tendens, som fylder utroligt meget, og som præger hele din hverdag. Hvis du ikke føler, at du kan forlade dit hus, uden at der sker noget frygteligt – huset brænder ned, det bliver udsat for indbrud, vaskemaskinen oversvømmer kælderen osv – har din bekymring udviklet sig til invaliderende angst. Det samme gælder, hvis du ikke kan få dig selv til at tage på arbejde, fordi en ganske irrationel angst griber dig ved tanken om at skulle møde kollegerne. Eller hvis du konstant tænker på, at ulykke, sygdom og død kan ramme dine nærmeste.

Panikangst er karakteriseret ved, at du pludselig – uden nogen som helst form for varsel – bliver overmandet af angst. Et panikangst anfald kan vare i flere minutter, og kan føles aldeles rædselsfuldt – som om man er i frit fald, eller på nippet til at dø. Panikangst er en lidelse, som især er hæmmende for patienten idet vedkommende vil have frygt for at havne i en situation, hvor vedkommende ikke kan komme ud eller væk – og så blive grebet af angst. Det kan for eksempel være i offentlig transport eller i en social sammenhæng, hvilket også kendes som social angst.

Hvordan kan angst behandles og kureres?

Desværre er der ingen mirakel kur imod angst. Angst er en mental lidelse og et menneskeligt grundvilkår. Du kan lære at leve med angst, og at håndtere angsten på et personligt og bevidst plan. Lider du af angst anfald i forbindelse med panik angst, kan du også lære, hvorledes du overkommer disse, så du ikke konstant skal gå rundt med angst for angsten. Dette er nemlig mindst lige så nedbrydende som angsten i sig selv.

Du bør opsøge en behandler, som har specialiseret sig i behandling af angst. Besøg angstekspert.dk for mere information.