Hvad kan en elektriker?

30 august 2021 Steffen Hansen

Der kan være mange tidspunkter, hvor man overvejer, om man selv burde pille ved de ting man piller ved. Dette er specielt en tanke man kan få, når det omhandler elektriske ting, som potentielt kan være farlige, hvis man ikke ved hvad man laver. Derfor giver vi her et indblik i, hvilke opgaver en elektriker kan hjælpe med. Læs mere herunder.

Simple opgaver

En elektriker kan hjælpe med de helt simple opgaver, hvis man er født med ti tommelfingre. Dette kan være alt fra at sætte en lampe op, til at de hænger ens TV op på soveværelset. Her kan det dog være aktuelt, at man overvejer om det er nødvendigt at hyre en elektriker. Det kan være, at man har en bekendt der kan hjælpe en for en bid mad kontra prisen på en elektriker.

Tilslutte større elektriske apparater

De fleste hjem i dag har enten vaskemaskine, tørretumbler, varmepumpe eller opvasker. Disse skal tilsluttes korrekt, når man får dem leveret. Denne opgave er ikke for alle, og derfor kan man hyre en elektriker til opgaven. Hvis man hyrer en elektriker, så er man sikker på, at man ikke får det tilsluttet forkert. Det er før set, at man ikke har kunnet vaske op imens ovnen kører, fordi det er tilsluttet forkert.

Lave nye installationer

Et af de steder, hvor en elektriker er vigtigst, er når der skal laves nye installationer. Det kan være en ny stikkontakt eller et nyt lampeudtag. Uanset hvilken, så skal der en elektriker indover. Dette skyldes, at det ikke længere er lovligt at lave denne type installationer selv. Loven siger, at installationer som disse skal godkendes af en el-installatør, eller laves af en elektriker, som har en installatør tilknyttet i virksomheden. Denne lov skyldes, at der kan være mange farer ved at tilsluttet det forkert. Det kan være farligt at arbejde med i momentet, og hvis det ikke tilsluttes korrekt, så kan der potentielt være brandfarer.

Flere Nyheder