Hvad en bedemand kan gøre for dig

10 november 2021 Steffen Petersen

advertorial

Der er mange ting, som du kan få hjælp fra en bedemand til. At skulle planlægge en begravelse selv kan være uoverskueligt, særligt når man er i en sørgeproces, og man mest af alt har behov for ro og tid. Derfor kan du med fordel finde en bedemand, der kan hjælpe dig med alle de praktiske opgaver, der kommer i forbindelse med, at en person dør. Læs med i dette indlæg, hvad en bedemand kan tilbyde dig i services. 

 

 

1. Transport til og fra kirke

Noget af det vigtigste, som en bedemand kan hjælpe dig med, det er at få kørt den afdøde til og fra kirken. En bedemand har det rette transportmiddel til at få transporteret den afdøde frem og tilbage mellem kirken, og det sted vedkommende skal kremeres. Du kan som sådan ikke selv få lov til at køre den afdøde, da det kræver særlig transport der kan sikre, at den afdøde bliver transporteret mest sikkert og mest etisk korrekt. Du kan søge om det, men det vil være bedst, at du overlader det til en bedemand.

 

2. Arrangering af blomster

En bedemand vil også kunne hjælpe dig med at få arrangeret de blomster, som du skal have med til begravelsen. Det kan være bårebuketter, eller almindelige buketter. Hvis du ikke selv har overskuddet, så kan en bedemand sørge for at få koordineret alt med den lokale blomsterhandler. Måske bedemanden kender til en god blomsterhandler, så du kan få leveret de blomster, som du gerne vil have til begravelsen. 

 

3. Planlægning af mindesammenkomst

De fleste vælger at holde en mindesammenkomst efter begravelsen er overstået for at ære den døde. En bedemand vil også kunne hjælpe dig med at få arrangeret dette, så du kun skal gøre det minimale. Det kan f.eks. være booking af lokale, og bestilling af madvarer til selve mindesammenkomsten. Snak med din bedemand i Hvidovre eller en fra den by, som du kommer fra, om hvad bedemanden kan foreslå af lokaler til en mindesammenkomst. 

Flere Nyheder