Har du husket at fået købt skibslakken?

18 juli 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man skal så sandelig ikke gå ned på skibslak, og man husker jo nok at købe den, når man skal bruge den, om det er til den indvendige side af skibet, eller det er til den udvendige – man skal lige huske at se efter, om det er den rette, man har fået fat i.

Har man en stor båd og mange overflader, der skal bruge skibslak, så skal man jo have en god portion, og det kan være mange forskellige bøtter, eller hvad de nu kommer i.

Derfor er det også godt med forskellige pensler, så man ikke blander de laktyper sammen, for selvom den “forkerte” lak kan se ud til at sætte sig, så er den måske slet ikke så god som den rette, eller den sætter sig ikke så godt.

Derfor skal man dele den slags op.

Og hvis man tror, man har nok endnu, så er det med at tjekke det efter, før man går i gang, så man ikke skal holde en pause undervejs og hen at købe mere skibslak.

skibslak

Man skal altid sørge for at have nok af skibslakken

Selv hvis man mener, man har skibslak nok, så bør man tjekke efter, om det er godt nok endnu, og det kan jo være, der er kommet noget nyt på markedet, som der er bedre end det, som du har liggende.

Desuden skal du heller ikke påføre det i hast, for det skal man tage sig god tid til.

Derfor kan det være smart, at man tager en dag fri, hvor man lakerer skibets overflader, der skal have lakken.

Nogle overflader trænger måske mere end andre, men hvis du nu vil have det hele overstået samtidig, så kan du få båden på land og påføre lak fra top til bund.

Så ved du også, hvornår alle bemeldte overflader har fået lak.

Flere Nyheder