Få mere glæde af din terrasse med en overdækket konstruktion

19 september 2021 Lotte Hindsberg

Hvad enten du allerede har en terrasse eller har planer om at bygge en bør du overveje om den skal være overdækket. En overdækket terrasse giver flere fordele da du kan bruge den når det regner eller om foråret eller efteråret hvor det kan være lidt køligt, men hvor det stadig er dejligt at sidde ude. Den kan også bruges til at have vasketøj ude og har man inviteret på grill, kan man enten vælge at sidde der eller blot have grillen stående. 

En overdækket terrasse konstruktion behøver ikke koste alverden, men det er vigtigt, at du sikre dig at den passer til din terrasse.

Hus med terrasse

Hvis du går og overvejer at bygge en terrasse eller blot skal have din nuværende overdækket, er det vigtigt at du husker på, at du skal have et hus med en terrasse og ikke en terrasse med et hus. Din terrasse skal passe til huset i størrelse og i form. 

Du skal også være opmærksom på at en overdækket terrasse, kan tage lyset fra jeres hus, så i vil få rum, der er lidt mørkere.

Inden i bygger, hvad enten i selv kaster jer ud i projektet eller overlader det til en tømrer er det en god ide at starte med at få råd og vejledning, så i sikrer jer at i får valgt de rigtige materialer og terrassen passer til huset. Det kan også være at jeres tømrer, som har masser af erfaring med ikke alene at bygge, men også at rådgive.

Han kan komme med gode råd til, hvordan i efterfølgende kan vedligeholde jeres træterrasse efterfølgende. Det er vigtigt at vedligeholde den med jævne mellemrum. Du skal gå træterrassen efter for rådne planker, løse søm og terrassen skal vaske fri for grønne alger. De grønne alger er ikke ødelæggende for terrassen, men de er glatte og ikke særlig kønne.

Flere Nyheder