Få hjælp til misbrugsafvænning på et misbrugscenter

09 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du en af de mange danskere, som er havnet i et overforbrug – eller måske ligefrem et misbrug – af læge ordineret medicin eller alkohol? Så bør du søge professionel hjælp til afvænning på et misbrugscenter.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter er, som navnet måske nok kan antyde, et center til behandling af misbrug. På et misbrugscenter kan man som misbrugsramt får hjælp til at komme ud af eksempelvis alkoholisme eller pillenarkomani. Begge former for substans misbrug er nemlig afhængigheds betingede, og har rigtig meget til fælles.

Blandt andet vil både afhængighed af receptpligtig medicin og alkoholisme kunne behandles ved hjælp af en metode som kaldes Minnesota kuren. Minnesota kuren er en behandlings form som er baseret på de principper som er etableret og anvendt af AA (Alcoholics Anonymous) gennem årtier i forbindelse med behandling af alkoholmisbrug.

Misbrugscenter

Du har måske hørt om det kendte tolv trins program, som har til formål at bevidstgøre misbrugere omkring deres problem og lære dem at forholde sig dertil. Denne metode har vist sig endog særdeles effektiv i forbindelse med behandling af alle mulige andre typer afhængigheds betinget misbrug, og er igennem årene blevet suppleret med andre evidens baserede metoder, for eksempel kognitiv og metakognitiv terapi.

På et misbrugscenter, som benytter Minnesota kuren, vil du have de bedste muligheder for at slippe af med din afhængighed. Og du vil samtidig for de redskaber du skal bruge når du skal i gang med at bygge din tilværelse op på ny.

Hvor kan jeg finde det bedste misbrugscenter i Danmark?

Hvis du er på udkig efter et godt misbrugscenter, hvor du kan få en effektiv misbrugsbehandling efter Minnesota kuren, kan du altid tage kontakt til Behandlingscenter Stien. Hos Behandlingscenter Stien kan du deltage i et fem ugers behandlings forløb med afgiftning eller afrusning efterfulgt af intensiv terapi.

Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.