Få ekstra lys med fastkarmvinduer

18 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et rum, som er lidt mørkt, og kunne du godt tænke dig at få noget mere lys ind, kan du overveje at få sat et ekstra vindue ind. Det kunne f.eks. være et fastkarmsvindue. Fastkarmsvinduer er som regel større vinduer og de sidder som navnet antyder fast.

De er perfekte til at have siddende øverst oppe i væggen og give ekstra lys uden at du skal afgive vægplads. Du kan også vælge at udskifte hele eller dele af væggen med et fastkarmsvindue og ved siden af mere lys også får muligheden for at forbedre din udsigt.

Få råd og vejledning

Inden du kaster dig ud i at få et nyt vindue er det en god ide at få råd og vejledning af en professionel. Det kan enten være en glarmester eller en tømrer. En tømrer kan med hjælp af et diamantbor få skabt et hul til dit nye vindue.

En professionel håndværker kan også komme med gode forslag til, hvordan du bedre kan få mere lys ind i rummet. Forslag som du måske ikke selv havde tænkt på. 

Udover det rent praktiske omkring dine nye vinduer, kan din håndværker også komme med råd til, hvordan du bedst kan vedligeholde dine nye vinduer. Du skal blandt andet med jævne mellemrum gå dem efter og undersøge om fugerne er hele. Hvis ikke skal de udskiftes. Det kan du enten selv gøre eller du kan få en glarmester til at skifte dem. Giv også hængslerne lidt olie så de er nemmere at åbne og lukke. 

Du skal også huske at lufte godt ud. Nye vinduer giver som udgangspunkt en bedre isoleret bolig, hvilke desværre også betyder at boligen har svære ved selv at sørge for at luften bliver udskiftet, hvilke giver grobund for mere fugt og skimmelsvamp. Udluft mindst to gange dagligt.

Flere Nyheder