I forbindelse med et dødsfald findes der flere forskellige måder at gøre arven op på. Det er først og fremmest, at man kan lave et privat skifte. Ved et privat skifte har man selv mulighed for at bestemme, hvem der skal gøre boet op. Det kan være ens advokat, eller det kan være en af arvingerne selv. Men alle arvingerne skal være enige om, at det er privat skifte, man ønsker. Hvis de ikke er det, vil Skifteretten udpege en bobestyrer. 

Hvis I er uenige om, hvordan I skal skifte boet, er der her nogle gode råd. De er blevet lavet i samarbejde med Hviid Advokater, der har stor erfaring på området. De har kontorer i hele landet og har derfor hjulpet rigtig mange familier i forbindelse med et privat skifte. 

Den største fordel ved et privat skifte er, at I selv kan bestemme, hvem der skal stå for at skifte boet. Selvom Skifteretten også udpeger en advokat, har I ikke mulighed for at vælge, hvem det skal være. Det er rigtig ærgerligt, hvis det er en person, I ikke bryder jer om. Den situation har I mulighed for at undgå, hvis I vælger privat skifte og bliver en enige om en advokat, som I alle har tillid til. 

En god grund til at have en advokat til at stå for privat skifte er, at advokaten kan træffe beslutninger om, hvad der skal ske med boet, hvis arvingerne er blevet uenige, og sagen ikke umiddelbartkan løses. Her er det særligt vigtigt at have en advokat, som alle arvingerne har tillid til. Ellers kan der nemt opstå splid og stridigheder efterfølgende. Så kan I som arvinger blive uenige om, hvorvidt arven blev fordelt korrekt. Det kan i mange familier føre til lange stridigheder, som kan være svære, måske endda umulige, at løse. 

Nogle gange viser det sig, at et dødsbo er insolvent. Det vil sige, at der er en større gæld i boet, end der er værdier. Nogle gange ved man det på forhånd. Andre gange opdager man det først, når man går i gang med at gøre boet op. Ved privat skifte hæfter en eller flere af arvingerne for afdødes gæld. Mindst en arving skal derfor være solvent, altså have penge nok til at betale boets gæld, for at man kan vælge privat skifte. 

Alle reglerne i forhold til privat skifte kan I få forklaret, hvis I kontakter Hviid Advokater. Læs mere på http://privatskifte.info/